Nieuwsbrief herfst 2018
image-282325-herfst_4_.jpg


image-282323-herfst_1.jpg

Een mooie herfstgroet willen we sturen vanuit de bossen van Meylan, waar we onze intrek genomen hebben in de gîte. Het voelt als vakantie. Alles is lekker klein, compact en mooi schoon, in contrast met ons huis dat is uitgeruimd en klaar voor een grote renovatie: de ‘salon’ krijgt een mooie opknapbeurt en de keuken wordt doorgebroken. We willen iets totaal nieuws na de (keuken)brand en hopen er zo niet meer aan herinnerd te worden. Dus eindelijk gaat de beuk erin, tenminste, dat hopen we echt. Na weken wachten, zullen de werkmensen toch wel eens komen?


​​​​​​​

De Gascogne als de toeristen zijn vertrokken:
​​​​​​​
We zijn vorig weekend op een maaltijd geweest  bij een Armagnac boerderij. Daar stond een prachtige oude lambiek te stomen. De druiven werden gedistilleerd en het goddelijke druivensap werd nog goddelijker door het te transformeren  tot een 60% godendrank. Als je snel was kon je je glaasje onder het tuitje houden vlak voordat deze heerlijkheid in de eikenhouten vaten verdween. In den beginne waren wij zeker snel genoeg. Wat een evenement! Jeremy bereidde intussen de maaltijd voor zo’n 60 mensen. We kregen heerlijk gegrilde inktvis, in Spanje heten die chipirones, ons favoriete gerecht, daarna kregen we prachtig lamsvlees en als dessert heerlijke kazen. Mooie wijnen erbij en zoals altijd is de lunch (die om 12 uur begint) zo rond 6 uur wel op z’n eindje.
Heerlijk was het weer. Alex en Jean-Michel kennen we van Eauze. Alex was de oenologe van dit wijngoed en Jean is amateur kampioen blind proeven, goed gezelschap dus. Ze zijn bij de markt een wijnbar begonnen met tapa’s. Een aantal panden zijn verbouwd en er staat een prachtige bar, een echte ‘le zinc’. Ze zijn uniek, ze hebben totaal geen haast, zijn heerlijk klungelig, maar o zo aardig, deze mensen hebben geen stress. Ze zijn nu behalve donderdag/marktdag ook op vr/za open. Een echte aanrader.


"alambic"

image-283035-herfst_12_.w640.JPG
image-283037-herfst_13_.w640.JPG
image-282327-herfst_10_.w640.JPG
image-282324-herfst_2_.jpg
l'armistice
​​​​​​​
Op de 11e november, de dag dat de wapenstilstand van de 1e wereldoorlog werd getekend is er nu, 100 jaar later, zelfs in Meylan, groots uitgepakt. De burgemeesters komen bloemen leggen bij de monumenten in Sos en Meylan. Om 11 uur wordt stilgestaan bij de ondertekening van de Armistice in de treinwagon in Compiègne. Het is bijna amusant te zien hoe ernstig het er aan toe gaat: de vaandels (waar komen die nou weer vandaan?) worden plechtig geheven, de chrysanten neergelegd en à capella wordt de Marseillaise gezongen. Naast wat bibberende oudjes zijn er zowaar nog jongeren aanwezig. 
​​​​​​​
image-283017-herfst_3_.w640.jpg

Saint Martin de Tours 

Sint Maarten, op 11 november, is inmiddels ook voorbij. Er wonen hier 3 kinderen in het dorp (dat is toch altijd nog 10%) en voor de zekerheid hadden we wat snoepgoed gekocht, voor je weet maar nooit…..ze zijn niet geweest met hun lampionnetjes, dus de spekkies zijn voor onszelf.
St. Maarten wordt hier gevierd, hij is natuurlijk ook een Franse heilige. Hij was bisschop van Tours en wordt altijd afgebeeld zittend op een paard. Hij ontmoet een bedelaar en snijdt zijn mantel doormidden, de helft geeft hij aan de bedelaar.
Er is nog een leuk verhaal over hem: op een dag inspecteert hij de wijngaarden van het klooster en zijn ezeltje smeert ‘m. Uiteindelijk vindt Maarten (nog geen St.) hem als hij heerlijk aan de wijnranken staat te kluiven. Uiteraard is hij boos, maar als hij het volgend jaar met de smoor in dat veld inspecteert, kan hij z’n ogen niet geloven! Wat een prachtige wijnranken groeien daar, met nog meer trossen druiven dan ergens anders. Dat had die ezel op z’n geweten! Vanaf die tijd worden de druivenranken gesnoeid!
image-282328-herfst_7.png
bingo: € 100 korting!!

We hebben een nieuwe actie bedacht, en we willen een heuse FOTO WEDSTRIJD introduceren. Heb je het idee dat je een prachtige foto van onze glamping of van de omgeving hebt gemaakt, stuur die dan naar ons op en win de prijs!!!! Je mag dan op het volgende verblijf bij ons € 100 van de prijs afhalen. Wij mogen deze dan ook op onze website publiceren! Stuur svp een foto met zoveel mogelijk pixels naar onze email: glampingfrankrijk@gmail.com vóór 1 april (geen grap) en wie weet ben je de gelukkige winnaar. Als je toch bezig bent met foto's, mag je ook foto's plaatsen op Google maps van la Mirande, of op Zoover, Camping Glamping la Mirande.


image-283021-herfst_6_.jpg
we wensen jullie een gezellige december maand!


image-282326-herfst_5_.w640.jpg