op weg naar glamping La Mirande


Hier zijn wat tips om naar Meylan te rijden, de reis is prachtig en vanuit Nederland zal het tussen de 12-14 uur rijden zijn.

De GSM coördinaten voor Meylan zijn breedtegraad 44.075825 en lengtegraad 0.11962.
Omdat er in Frankrijk 2 Meylans bestaan, is het handig om onze postcode te gebruiken: 47170, of Sos of Mezin erbij in te toetsen, teneinde niet in het verkeerde Meylan (Grenoble) aan te komen. Als je lamirande (aan elkaar) intikt kom je bijna altijd bij ons voor de deur uit.
 
Wilt u ideetjes  over de te nemen route dan kunt u de website gebruiken van Michelin: www.viamichelin.nl of de 
routeplanner van de ANWB.
glamping-frankrijk-route
glamping-frankrijk-route
glamping-frankrijk-route
glamping-frankrijk-route
glamping-frankrijk flitspaal
glamping-frankrijk-flitspaal
glamping-frankrjk-route
glamping-frankrjk-route
glamping-frankrjk-route
glamping-frankrjk-route

Route 1:
De snelste route is via Bordeaux. Het is een prachtige weg en bijna overal péage (tolweg), vandaar dat het een goede en snelle, maar ook de duurste variant is. Na Bordeaux kunt u de snelweg (A 10) verlaten bij Langon of ietsje doorrijden over de nieuwe weg richting Pau. Dan afslaan bij Bazas en richting Casteljaloux rijden.
Reistijd volgens viamichelin vanaf Breda: 10.55 uur, 
Afstand 1122 kilometer, brandstofkosten benzine € 149,23, péage € 79,00. 

Route 2:
Ook is het mogelijk om een goedkopere, maar langere route
te nemen. Dan gaat u als het ware bij Orléans rechtdoor, en via Vierzon, Limoges, Brive komt u bij Montauban op de route Toulouse-Bordeaux. U kunt dan bij Marmande de snelweg verlaten en via Casteljaloux naar ons toe rijden. Vanaf Vierzon wordt voor een lang traject
geen tol geheven en de weg is prachtig en erg rustig. 
Reistijd volgens viamichelin vanaf Breda: 12.37 uur,
Afstand 1255 kilometer, brandstofkosten benzine € 167,81, éage € 67,50. 
Invoeren in GPS: naar 47170, Meylan/Sos, Frankrijk via Montauban, Midi-Pyrenées, Frankrijk.

Route 3:
Indien u graag door kleine dorpjes rijdt, kunt u de snelweg ook verlaten bij Limoges om dan verder te gaan via de D 704 naar Perigueux en dan binnendoor naar Bergerac en Marmande. U passeert leuke kleine dorpjes op een prachtige route, die heel rustig is en zonder tol.
Reistijd volgens viamichelin vanaf Breda: 12.43 uur, Afstand 1070 kilometer, brandstofkosten benzine  € 149,03, péage € 37,90. 
Invoeren in GPS: naar 47170, Meylan/Sos, Frankrijk via Limoges, Savignac-les-Eglises, (Aquitaine, Frankrijk), 
Notre-Dame-de-Sanilhac, (Aquitaine, Frankrijk)  en Bergerac. 

Route 4: 
Een mooie optie is om via Rouen te rijden, maar het zou zonde zijn om hier niet te overnachten. Er is nog geen rondweg rond Rouen, dus je moet rekening houden met vertragingen. De reistijd van 12 uur is zeer positief gezien. Een ander voordeel zou kunnen zijn dat je niet langs Parijs rijdt, want ver daarvoor sla je al af.
Reistijd volgens viamichelin vanaf Breda: 12.01 uur, Afstand 1225 kilometer, brandstofkosten benzine  € 164,54, péage € 90,20. 


Bij Casteljaloux aangekomen, is het niet ver meer. U moet dan nog een half uurtje door het bos en u kiest Houilles, Boussès, (U spreekt de S uit) en rijdt door naar Arx. In Arx kiest u Sos, de weg wordt nog smaller en u komt aan in Meylan. Hier ziet u links ons stadhuisje met het oorlogsmonument en het land aan uw rechterhand is al van ons. Als u dan aan uw linkerhand de kruising krijgt, ziet u rechts het naambordje van La Mirande, en u bent aangekomen!!! 


Handige 'weetjes' over reizen in Frankrijk:

Snelheidscontrole:
In Frankrijk wordt de laatste jaren niet hard meer gereden, want overal staan camera's om de snelheid te controleren.
De Fransen kennen deze borden en staan bovenop hun rem als ze deze zien. Meestal staat er een bord met 'controle automatique' met een radarteken en een motor en auto, dan staat er beslist een camera. Op de site van de Via Michelin staat aangegeven waar deze camera's zich bevinden. Als je op de TomTom rijdt, geeft deze een signaal met een gevarendriehoek. Officieel mag je geen radarverklikker in de auto hebben, maar TomTom is slim en geeft 'slechts' gevaar aan. Dat mag!

Goedkope of dure brandstof tanken?
Indien u meer kosten wilt besparen kunt u de snelweg even afrijden om te tanken bij de supermarkt. Langs de péage zijn de kosten voor brandstof erg hoog en komt er gauw nog eens 10/20 cent per liter bij. Kijk even bij grote steden als Orléans,Tours of Limoges om te tanken bij de grote supermarkten (Auchan, Géant Casino, Intermarché of Carrefour) die liggen vaak vlak naast de snelweg of volg de borden 'Centre Commercial'. Hier vind je vaak ook een mooi lunchadresje. Als je bij een onbemand tankstation betaalt met je credit card, gebeurt het soms dat er als borg een standaardbedrag van €100-150 wordt gereserveerd om te controleren of het saldo voldoende is. Dit wordt binnen 20 minuten (of 1 week!!) teruggestort.

Lekker snel door de péage poortjes door?
Bij de ANWB kan je een tolbadge Frankrijk kopen en hiermee kan je elektronisch de tol betalen. Je mag dan een aparte rijstrook nemen en dan kan je heel veel tijd besparen, want je 'sjeest' zó door. Het geeft altijd een héérlijk gevoel niet eindeloos te moeten wachten.

Alochol onderweg? Ja en nee, hoezo?
Handig om te weten is, dat in Frankrijk langs de péage (niet langs de Route Nationale) een speciale wet geldt, die verbiedt alcohol te drinken als je geen warme maaltijd gebruikt. Je kunt dus geen broodje eten met een glas bier, maar wel een Steak Frites met een biertje.
In Frankrijk zijn absolute regels aangaande etenstijden en deze zijn beslist niet te overtreden!!! 
Lunch: 12 uur en diner vanaf 19.30 uur. Indien u helemaal binnendoorî gaat rijden, moet u echt stoppen om 12 uur/ 12.30 , want na 13.30 krijgt u niets meer te eten. (Dat geldt natuurlijk niet voor de péage.)
 
Alcohol test in de auto?
Officieel moet je nog steeds 2 tests in de auto hebben. Maar eigenlijk is de hele actie van de baan. Bij de ANWB kan je ze nog (vrij duur) kopen, maar als je ze hier zou willen kopen bij de supermarkt kost 1 test ongeveer 1 Euro. 

Mag ik rijden met een auto ouder dan 1 januari 1997?
In veel steden, waaronder Parijs geldt op werkdagen dat er een verplichte mileusticker op de auto moet zitten, zie hiervoor de ANWB.

Meer info?
Voor meer info geeft de site van de ANWB,  www.anwb.nl/images/vakantie heel veel handige info over Frankrijk, Ook geven ze info over alternatieve routes, overnachtingen en nog veel meer.Wij wensen een plezierige reis

en à bientôt !!